Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Назначават тройна експертиза за смъртта на полицая Иван Тасев при удара на „Тракия“
Важно Градът Инциденти Пловдив Пловдив Важно Съд и Прокуратура

Назначават тройна експертиза за смъртта на полицая Иван Тасев при удара на „Тракия“

Прокуратурата назначи тройна съдебномедицинска експертиза и официално потвърди смъртта на полицая Иван Тасев, който пострада при инцидент на автомагистрала „Тракия“. Това съобщи Атанас Илиев, от Районна прокуратура Пловдив. Експертизата е назначена в спешен порядък още вчера – 4 декември,  с цел да се установят причините за смъртта на полицая. Ако се установи причинно – следствена връзка с катастрофата, то делото ще бъде изпратено в Окръжна прокуратура, каза прокурор Илиев. Изчакват се резултатите от тройната съдебномедицинска експертиза. Те най-вероятно ще променят и обвинението към шофьора, причинил катастрофата.

Катастрофата, с участие на полицейския автомобил, възникна на 26 ноември на магистралата между Пловдив и Пазарджик, в ранния следобед. Патрулната кола, осигуряваща съдействие при полагането на маркировка бе ударена отзад от друг автомобил. Двама полицаи пострадаха – Тасев и негов колега, който бе с рана по главата, но вече е в стабилно състояние. 35-годишният Иван Тасев бе настанен в УМБАЛ „Свети Георги“ с тежка черепно-мозъчна травма, където лекарите до вчера се бориха за живота му.

Прокуратурата вече привлече като обвиняем шофьора, причинил катастрофата. Обвинението е за причинена средна телесна повреда като водач на МПС по непредпазливост. Но при новите обстоятелства и настъпилата смърт неговото обвинение ще бъде променено в по-тежко. Обвиняемият е 74-годишен мъж. Той също е в болница със счупване на таза. За неговото състояние също е назначена медицинска експертиза.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...