Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Христо Панчугов: Кандидатурата на проф. Габровски е сериозна, но за политиката той е случаен човек
България Важно ИЗБОРИ 2022 Мнения

Христо Панчугов: Кандидатурата на проф. Габровски е сериозна, но за политиката той е случаен човек

Христо Панчугов

„Кандидатурата на проф. Николай Габровски е изненадваща, но и сериозна. От гледна точка на политиката обаче това е случаен човек. Той не е бил в ситуация да взема политически решения, да създава политическо доверие между толкова разделени в позициите си политически формации“. Това каза пред БНР политологът Христо Панчугов.

И допълни, че трябва ида се разбере политическата програма на следващия кабинет – дали в дневния ред могат да се разпознаят и други политически формации.

„Който и човек да беше поставен в тази ситуация, щеше да има големи затруднения. Не е ясно дали може да бъде генерирана политическа подкрепа. Но проф. Николай Габровски може и да се окаже и успешен политически ход“.

В предаването „12+3“ политологът посочи, че българската политика е докарана до ръба на противопоставянето и тя не може да понесе повече конфликти.

„Невъзможността да се подходи отговорно към процеса на съставяне на управление ще направи заложник всеки човек, който влезе в идеята за този кабинет на малцинството. Заложник на политически интереси. Необходима е саможертва в такава ситуация“, коментира тоя.

По думите на Панчугов най-вредното, което се е случило през последните два месеца, е – докато политическите формации са се правили, че водят политически разговор за управление, президентът е наложил собствен дневен ред и се е превърнал в човека, който решава кога ще се провеждат парламентарни избори и който държи сметка на политическите формации за начина, по който гласуват в парламента./ПловдивПрес

Още новини по темата

Илияна Йотова за проф. Габровски: Блестящ лекар. Изненадах се, че е приел да се занимава с политика

Вежди Рашидов: В България има способни и образовани хора, които могат да направят правителство

Кой е професор Николай Габровски

Проф. Николай Габровски от „Пирогов“ е номиниран за премиер, президентът връчи мандата на ГЕРБ-СДС

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...