Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Назначават тройна експертиза за смъртта на полицая Иван Тасев при удара на „Тракия“
Важно Градът Инциденти Пловдив Пловдив Важно Съд и Прокуратура

Назначават тройна експертиза за смъртта на полицая Иван Тасев при удара на „Тракия“

Прокуратурата назначи тройна съдебномедицинска експертиза и официално потвърди смъртта на полицая Иван Тасев, който пострада при инцидент на автомагистрала „Тракия“. Това съобщи Атанас Илиев, от Районна прокуратура Пловдив. Експертизата е назначена в спешен порядък още вчера – 4 декември,  с цел да се установят причините за смъртта на полицая. Ако се установи причинно – следствена връзка с катастрофата, то делото ще бъде изпратено в Окръжна прокуратура, каза прокурор Илиев. Изчакват се резултатите от тройната съдебномедицинска експертиза. Те най-вероятно ще променят и обвинението към шофьора, причинил катастрофата.

Катастрофата, с участие на полицейския автомобил, възникна на 26 ноември на магистралата между Пловдив и Пазарджик, в ранния следобед. Патрулната кола, осигуряваща съдействие при полагането на маркировка бе ударена отзад от друг автомобил. Двама полицаи пострадаха – Тасев и негов колега, който бе с рана по главата, но вече е в стабилно състояние. 35-годишният Иван Тасев бе настанен в УМБАЛ „Свети Георги“ с тежка черепно-мозъчна травма, където лекарите до вчера се бориха за живота му.

Прокуратурата вече привлече като обвиняем шофьора, причинил катастрофата. Обвинението е за причинена средна телесна повреда като водач на МПС по непредпазливост. Но при новите обстоятелства и настъпилата смърт неговото обвинение ще бъде променено в по-тежко. Обвиняемият е 74-годишен мъж. Той също е в болница със счупване на таза. За неговото състояние също е назначена медицинска експертиза.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...