Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Свят » Безредици в Солун заради простреляно от полицията момче
Балкани Свят

Безредици в Солун заради простреляно от полицията момче

Служители на полицията за борба с безредиците участваха в няколко сблъсъка в понеделник вечерта пред болница „Хипократ“ в Солун, където е настанен тийнейджър, който беше прострелян от полицай по-рано през вчерашния ден. По служителите на реда са хвърляни бутилки и столове, а те са отговорили със сълзотворен газ, пише гръцкият вестник „Катимерини“.

Полицаят, прострелял тийнейджъра, е обвинен в опит за непредумишлено убийство. 16-годишното момче е било ранено по време на автомобилно преследване в Солун рано сутринта в понеделник.

Според полицията преследването започнало около 1 часа след полунощ, когато в полицията било съобщено, че непълнолетният е заредил пикап на бензиностанция и си е тръгнал, без да плати. Полицаите са открили автомобила, но тийнейджърът е отказал да спре и се е опитал да избяга, извършвайки опасни маневри. Когато се опитал да се блъсне в полицейски мотоциклет пред него, двамата полицаи го простреляли, след което младежът се е блъснал в стена.

Той е претърпял продължителна операция за отстраняване на куршум от главата и след това е приет в интензивно отделение. Състоянието му се определя като тежко. Срещу него е повдигнато обвинение и за опит за умишлено убийство.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...