Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » България започва подготовката за сечене на евромонети
Бизнес България Важно

България започва подготовката за сечене на евромонети

България подписа с Европейската комисия и председателя на Еврогрупата Меморандум за разбирателство за производството на евромонети, съобщиха от БНБ.

Документът очертава практическите стъпки, които ще позволят на България да започне да произвежда монети евро, когато получи одобрение за присъединяване към еврозоната. Те касаят сеченето на определени количества пробни монети с изображенията на общите страни на евромонетите и избора на националните дизайни на българските евромонети. Новината обяви първо президентът Румен Радев, който е в Тирана за срещата на върха ЕС – Западни Балкани. По думите му с подписания меморандум страната ни започва подготовката за сечене на евромонети, съобщи БНТ.

„Това е признание за усилията на няколко правителства в тази посока и е особено признание на всички страни от еврогрупата след щателни анализи за усилията на служебното правителство да се справи. Това е признание, че правителството в България успява и пречупи тренда. Признават се усилията за постигане на макростабилност“, посочи Радев.

Подписването на Меморандума представлява важна стъпка по пътя на присъединяването на страната към еврозоната. Окончателното решение трябва да бъде взето от Съвета на ЕС, посочват от БНБ./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...