Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » В и К скрои предпразничен номер с транспортния ад в „Южен“
Важно Градът Пловдив Пловдив Важно Район Южен

В и К скрои предпразничен номер с транспортния ад в „Южен“

На ул. "Скопие" вчера беше ад до среднощ.

Транспортният амок за живеещите в район „Южен“ се оказа затварянето на част от бул. „Александър Стамболийски“ заради големия ВиК проект Южен обходен колектор, както ПловдивПрес отбеляза, включително и снощи.

ВСички транспортни артерии на района вчера бяха блокирани от огромни и непомръдващи опашки и изнервени шофьори.

Припомняме, че обещанието беше, че бул. „Ал. Стамболийски“ няма да се затваря за движение. После се оказа, че все пак трябва да се спрат колите, но това ще стане след Нова година, за да не се притесняват хората по празниците. Изненадващо обаче, още в началото на декември, движението по част от булеварда бе спряно.

Какво всъщност се случи? Отговор дават от ОП „Организация и контрол на транспорта“:

„Общината положи усилия да отложи за след празниците затварянето на части от бул. „Александър Стамболийски“ във връзка с различните етапи от изграждането на южния обходен колектор по проекта на ВиК. По този въпрос дори беше постигнато разбиране на среща на заместник-кметове с техническия ръководител на обекта.

Затварянето от 5 декември е поискано от страна на ВиК по молба на фирмата-изпълнител с мотива, че всяка отстрочка ще се отрази отрицателно върху линейния график. Община Пловдив, както и Пътна полиция, проявиха разбиране, тъй като става въпрос за милиони левове по много важен за града европейски проект.

Снимки: ПловдивПрес

В момента е затворен само участъкът от кръстовището с ул. „Димитър Талев“ до продължението на бул. „Македония“, което се намира срещу затвора. Кръстовището с „Димитър Талев“ остава отворено. Временната организация на движението е съобразена така, че създава възможно най-малко проблеми за придвижването на пловдивчани преди празниците.

Община Пловдив моли гражданите за извинение и се надява на разбиране от тяхна страна. От „Организация и контрол на транспорта“ предупреждават шофьорите да се съобразяват с посочените на указателните табели обходни маршрути.“

От ВиК обаче не е поискано нито извинение, нито е проявено каквото и да е разбиране към жителите на Пловдив.

От повече от година водното дружество се управлява по скандален начин от временно изпълняващия длъжността управител Огнян Кулишев, а бригадите на монополиста където копнат, след тях трена не никне, и бордюри за тротоари не останаха.

Още

Шофьори, внимавайте! Страшно задръстване на кръстовището на бул. „Ал. Стамболийски“ с ул. „Димитър Талев“

Докога мърлящини? „В и К“ замаскира с кал и асфалт тротоар на централна улица в Пловдив

„В и К“ – Пловдив пак си „остави ръцете“! Втори месец прахоляк и кал в центъра

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...