Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Президентът Радев: Лъжата разбива политическата система и обществото
България Важно Политика

Президентът Радев: Лъжата разбива политическата система и обществото

Румен Радев

Лъжата разбива политическата система и обществото. Това каза президентът Румен Радев от Тирана относно политическите престрелки от вчера и днес. Президентът е на среща на лидерите на Европейския съюз и Западните Балкани в Албания.

„Продължаваме да обсъждаме темите около енергийната сигурност, мигрантската криза и икономическото развитие. В България най-добре знаем, че без пълноценната интеграция на страните от Западните балкани не може да говорим за сигурност и стабилност на цяла Европа Продължаваме и темата за Шенген. Работим на всички нива на дипломацията, но трябва да се свърши работа и в България. Моят апел към всички политически партии – нека тази тема не се политизира. Нека не се използва за лична разправа между партийни лидери”, каза държавният глава.

Той коментира и журналистическото разследване на Sky News за ранен мигрант при стрелба на турско-българската граница в началото на октомври.

„Върши се щателна проверка. Към момента от доказателствата е ясно, че имаме агресивно поведение от страна на мигранти, потрошен автомобил на „Гранична полици” и ранен български полицай при изпълнение на служебните си задължения. Нямаме факти, доказателства и данни че е бил произведен изстрел от български полицай към мигрант“, обясни Румен Радев.

Пред журналисти Румен Радев обяви още, че България започва подготовката за сечене на евромонети.

„Само преди минути в Брюксел бе подписан изключително важен документ от министъра на финансите и гуверньора на БНБ с всички страни от еврогрупата. Президентът на еврогрупата и секретарят Валдис Домбровскис подписаха меморандум, с който България започва подготовката за сечене на евромонети”, каза Радев.

Той изтъкна, че това е признание за усилията на няколко правителства. „Това е особено признание на всички страни от еврогрупата за усилията на служебното правителство да се справи с инфлацията”, каза държавният глава./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...