Новини от Пловдив » Градът » Акция „Бяло“: В Пловдив заловиха 17-годишен ученик, продавал екстази на съучениците си
Градът Крими Пловдив

Акция „Бяло“: В Пловдив заловиха 17-годишен ученик, продавал екстази на съучениците си

Зам.- апелативният прокурор Румен Попов и директорът на Областната дирекция на МВР- Пловдив ст. комисар Васил Костадинов

17-годишен ученик е задържан с екстази  в средно училище в Пловдив. У момчето са открити 20 таблетки от наркотика,  които е продавал на съученици по 50 лева за едната. Това обявиха зам.-апелативният прокурор на Пловдив Румен Попов и шефът на полицията в града Васил Костадинов. Двамата отчетоха резултатите от акция „Бяло“, която стартира в цялата страна днес. Точно в полунощ започна най-мащабната операция от месеци насам срещу разпространението на наркотични вещества.

Румен Попов обясни, че в дома на 11. класникът е открита допълнителна дрога. За такова престъпление законът предвижда затвор до 15 години, но младежът е непълнолетен и може да не бъде осъден, уточниха от обвинението.

От началото на операцията в областта са повдигнати обвинения на 18 лица за държане и разпространение на наркотици. Извършени са 11 претърсвания. Образувани са 24 нови досъдебни производства.

Над 100 килограма метамфетамини са иззети при специализираната полицейска операция по линия на наркоразпространението на територията на Апелативен район Пловдив, разпоредена от главния прокурор.

За два дни са повдигнати обвинения на 50 души в цялата апелативна зона, в която влизат Пловдив, Смолян, Пазарджик, Кърджали, Стара Загора и Хасково.

В Сопот е открита лаборатория за производство на марихуана с всички принадлежности, като „продукцията“ частично е била обрана преди това.

„Целта на МВР и прокуратурата е да предотврати разпространието на наркотици в училищата. Родителите също трябва да бъдат по- внимателни  и да следят с какви пари разполагат децата им и за какво ги харчат“, коментира Румен Попов.

Той допълни, че в акцията са включени и проверки по пътищата за шофиране под въздействието на дрога. „Ръководството на Апелативна прокуратура се надява тези проверки да продължат, защото е ясно че тази дрога идва отнякъде. Това е  бич – управлението на автомобили след употреба на дрога. Очевидно е, че наркотиците от някого се купуват.  Практиката показва, че вече в повечето случаи не се касае за марихуана, а за синтетична дрога и други видове наркотик“, каза Румен Попов.

През последните два дни на терен работят над 500 служители на ОД МВР в изпълнение на задачи, поставени от ръководителите на структури. Образувани са 9 производста за държане и разпространение. Случаите търпят развитие и се документират, каза директорът на пловдивската полиция ст. комисар Васил Костадинов.

„Акцент в работата ни е работата около учебни заведения и места, където се събират ученици. В помощ на полицията са и екипи на Жандармерията. Екипите работят на територията на Столипиново , Шекер махара, в Карлово, Раковски и Стамболийски“, изброи той./ПловдивПрес

Още новини по темата

Акция „Бяло“: Арестуваха 56 души в страната

Иван Гешев започна акция „Бяло“ в цялата страна

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...