Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Божанков за изчезването си: Бях в САЩ, никой не ми е затварял устата
България ИЗБОРИ 2022 Мнения Политика

Божанков за изчезването си: Бях в САЩ, никой не ми е затварял устата

Явор Божанков
Явор Божанков

„Бях в Съединените щати. По тяхна покана. Най-общо за обмяна на опит. Научих доста неща, смятам, че и аз ги научих на много неща. Най-вече имах възможност да видя политическия процес в България отстрани, имах нужда от това“, така депутатът Явор Божанков от ПГ на „БСП за България“ обясни пред bTV къде е бил по време на „мистериозното си изчезване“, според някои, от страната.

„Става дума за индивидуална специализация, за различни срещи, политически, с правителствени и неправителствени организации. Срещи с републиканците и демократите, с медии. Специализацията беше планирана много отдавна, но поради COVID пандемията бе отложена с повече от година“, разказа Божанков.

„Аз си казах мнението и гласувах против хартиената бюлетина преди да замина. Оттеглянето ми от правната комисия е съгласувано и да – на един глас щеше да е ИК в правна комисия, този глас щеше да е мой. Беше ясно, че аз гласувам против, тъй като аз заминавам за повече от месец, а това иска активна работа в правна комисия. Няма никакво значение дали минава или не през правна комисия. Комисията е помощен орган към зала, всъщност гласуването в зала има значение. Върху моята свобода не е упражняван някакъв контрол“, допълни депутатът от БСП.

„Партиите са в криза, политическата система е делегитимирана. И вместо да се борим да върнем доверието в изборите, което става с прозрачно, честно и добро управление, политическите партии искат да върнат някакво доверие с промени в Изборния кодекс. Това няма да стане“, каза още Божанков.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...