Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Съветниците от Кауза България: Да подпомогнем лекоатлетката Лиляна Георгиева и шахматиста Любомир Попов
Градът Пловдив

Съветниците от Кауза България: Да подпомогнем лекоатлетката Лиляна Георгиева и шахматиста Любомир Попов

Едуард Сарафян
Едуард Сарафян

Галина ГЕОРГИЕВА

2000 лева от бюджета на община Пловдив да бъдат отпуснати на лекоатлетката Лиляна Георгиева и 1000 лева на Любомир Попов, почетен гражданин на Пловдив и шампион по шахмат на България. Това предложение на съветниците от Кауза България влиза като извънредна точка в дневния ред на сесията на местния парламент утре.

На 1 декември избухна пожар в жилището на спортистката, което се намира в кв. „Христо Смирненски“. Огънят е възникнал при късо съединение, а щетите са значителни. Лиляна Георгиева има спешна нужда от климатик, готварска печка, телевизор, аспиратор,  диван, маса, столове, хладилник, телевизор, гардероб и матрак, мотивират се общинските съветници.

Те напомнят, че лекоатлетката има безброй национални титли, европейски и световни отличия. Тя е многократна шампионка на България в различни дисциплини, както и балканска шампионка на 800 метра в зала за 2022 г.

Хората на зам.-кмета Георги Титюков посочват още, че от спешна финансова помощ се нуждае и  Любомир Попов – почетен гражданин на Пловдив и шампион по шахмат на България. Той е на 87 години, с ниска пенсия и 87 % инвалидност, страда от сериозно заболяване и е диабетик от 42 години, като е почти неподвижен. Живее със съпругата си в общинско жилище, но не успяват да покрият разходите си за битови нужди и за закупуване на необходимите лекарства. Затова общинските съветници от Кауза България настояват от градския бюджет да бъдат отпуснати 1000 лева на Любомир Попов./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...