Новини от Пловдив » Градът » Съветниците от Кауза България: Да подпомогнем лекоатлетката Лиляна Георгиева и шахматиста Любомир Попов
Градът Пловдив

Съветниците от Кауза България: Да подпомогнем лекоатлетката Лиляна Георгиева и шахматиста Любомир Попов

Едуард Сарафян
Едуард Сарафян

Галина ГЕОРГИЕВА

2000 лева от бюджета на община Пловдив да бъдат отпуснати на лекоатлетката Лиляна Георгиева и 1000 лева на Любомир Попов, почетен гражданин на Пловдив и шампион по шахмат на България. Това предложение на съветниците от Кауза България влиза като извънредна точка в дневния ред на сесията на местния парламент утре.

На 1 декември избухна пожар в жилището на спортистката, което се намира в кв. „Христо Смирненски“. Огънят е възникнал при късо съединение, а щетите са значителни. Лиляна Георгиева има спешна нужда от климатик, готварска печка, телевизор, аспиратор,  диван, маса, столове, хладилник, телевизор, гардероб и матрак, мотивират се общинските съветници.

Те напомнят, че лекоатлетката има безброй национални титли, европейски и световни отличия. Тя е многократна шампионка на България в различни дисциплини, както и балканска шампионка на 800 метра в зала за 2022 г.

Хората на зам.-кмета Георги Титюков посочват още, че от спешна финансова помощ се нуждае и  Любомир Попов – почетен гражданин на Пловдив и шампион по шахмат на България. Той е на 87 години, с ниска пенсия и 87 % инвалидност, страда от сериозно заболяване и е диабетик от 42 години, като е почти неподвижен. Живее със съпругата си в общинско жилище, но не успяват да покрият разходите си за битови нужди и за закупуване на необходимите лекарства. Затова общинските съветници от Кауза България настояват от градския бюджет да бъдат отпуснати 1000 лева на Любомир Попов./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...