Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Валидират пощенска марка „110 години Ботев Пловдив“ на 19 декември
БГ Футбол Градът Пловдив Спорт Спорт Важно

Валидират пощенска марка „110 години Ботев Пловдив“ на 19 декември

Нова пощенска марка в блок на тема „110 години Ботев Пловдив” ще бъде валидирана и пусната в употреба. Събитието е на 19 декември от от 11:30 ч. в зала „Бендида” на „Гранд хотел Пловдив”.

Автор на пощенската марка в блок е художникът Венцислав Йорданов. Това е и своеобразно продължение на издадената за стогодишнината пощенска марка, на която е изобразен първият шампионски отбор на Ботев Пловдив от 1929 г. На блока към новата пощенската марка е отбелязан емблематичен момент от историята на клуба и стадион “Христо Ботев”, наричан от феновете “Колежа”.

Церемонията по валидацията ще бъде извършена от представители на Министерство на транспорта и съобщенията, като за целта е изработен специален печат. Поканени са и ветерани на отбора. На място всеки привърженик и колекционер ще може да закупи пощенската марка в блок, а тя – да бъде подпечатана.

На пощенската марка е изобразен вторият шампионски отбор на Ботев Пловдив от 1967 г. По този начин заедно със 110-годишния юбилей от създаването на клуба ще бъде отразена и 55-годишнината от спечелването на шампионската титла на България.

Автор на пощенската марка в блок е художникът Венцислав Йорданов. Това е и своеобразно продължение на издадената за стогодишнината пощенска марка, на която е изобразен първият шампионски отбор на Ботев Пловдив от 1929 г. На блока към новата пощенската марка е отбелязан емблематичен момент от историята на клуба и стадион “Христо Ботев”, наричан от феновете “Колежа”, написаха от  Сдружение „ПФК Ботев Пловдив”./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...