майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Градът » Местят сираци в общински апартамент, руши се срадата, в която са сега
Градът Пловдив

Местят сираци в общински апартамент, руши се срадата, в която са сега

Зам.-кметът Георги Титюков

Галина ГЕОРГИЕВА

Шестимата сираци, настанени в пристройка към сградата на бившия Дом за деца лишени от родителска грижа „Рада Киркович”, да бъдат преместени в общинско жилище в район „Южен“. Предложението на зам.-кмета Георги Титюков ще се обсъжда на сесията днес.

Младежите са навършили пълнолетие, но нямат семейства. Те се нуждаят от професионална помощ в прехода към самостоятелен живот. Затова Община Пловдив оказва подкрепа чрез социална услуга „Наблюдавано жилище”.

В момента специализираната социална услуга „Наблюдавано жилище” се намира на ул. „Димитър Цончев“№11 ,в сградата на бившия Дом за деца лишени от родителска грижа „Рада Киркович”, в район „Централен“.

Заради слягане на терен се получи пропукване на фуга, която свързва пристройката с основната сграда, цепнатината се увеличава, от фасадата пада мазилка. Неведнъж са правени ремонти, но без  резултат. Помещенията са негодни за живеене и застрашават живота и здравето на младежите, посочва зам.-кметът.

Предложението му е „Наблюдавано жилище” да се премести от 1 януари 2023 година на ул. „Братя Шкорпил” №10, в район „Южен”. Помещението разполага с три спални, хол, кухня, две тераси, баня с тоалетна, перално помещение и антре. Подходящо обзаведено и оборудвано е за предоставяне на качествена социална услуга./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...