Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Украйна обмисля замразяване на плановите операции в болниците
Важно Свят

Украйна обмисля замразяване на плановите операции в болниците

Украинското министерство на здравеопазването съобщи, че е поискало от регионалните си служители да обмислят временното спиране на плановите операции, докато не се стабилизира ситуацията с електроподаването, предаде Ройтерс.

През последните седмици руската армия проведе осем серии от въздушни нападения срещу критична инфраструктура, които сериозно засегнаха енергийната система на Украйна и доведоха до извънредни и планирани прекъсвания на електроснабдяването в цялата страна.

Днес министерството на здравеопазването разпространи позиция, в която се казва, че болниците ще продължат да оказват спешна помощ, но планираните операции временно ще бъдат спрени, за да се облекчи натоварването върху здравната система при евентуални бъдещи прекъсвания на електрозахранването.

“Плановите операции ще бъдат подновени, когато ситуацията около електроподаването се стабилизира“, допълва министерството.

Украинският държавен мрежов оператор “Укренерго” във вторник заяви, че служителите му ще се нуждаят от още няколко дни, за да възобновят производството на електричество до нивата отпреди последните руски атаки./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...