Новини от Пловдив » България » „Продължаваме промяната“ и „Възраждане“ отказаха срещи с кандидата за премиер проф. Николай Габровски
България Важно ИЗБОРИ 2022 Политика

„Продължаваме промяната“ и „Възраждане“ отказаха срещи с кандидата за премиер проф. Николай Габровски

С писма до кандидата за премиер на ГЕРБ проф. Николай Габровски парламентарните групи на „Продължаваме промяната“ и на „Възраждане“ отхвърлиха поканата за разговори за първия мандат. Те трябваше да се състоят днес от 9.00 и 11.30 ч.

Писмото на ПП, раздадено на медиите, е подписано от председателя на парламентарната група Андрей Гюров.

„ПГ на „Продължаваме промяната“ благодари за поканата за среща с цел съставяне на правителство. ПП многократно заяви позицията си, че няма да подкрепим предложеното с първия мандат правителство и по тази причина не бихме могли да удовлетворим молбата Ви за среща, се казва в текста. ПП изразява готовност да проведат разговори с Николай Габровски на следващ етап и да дискутират 16-те приоритетни за коалицията политики, ако Габровски стане министър-председател, съобщиха от партията.

Вчера от ПГ на „Възраждане“ също заявиха, че няма да се отзоват на поканата за разговори на Габровски.

От „Възраждане“ също посочват, че заради „фундаментални и непреодолими различия по няколко основни външнополитически и вътрешнополитически въпроси“, няма да откликнат на поканата. „Има и въпроси, по които ГЕРБ-СДС подкрепя „Възраждане“ като например позицията ни по отношение на запазване на въглищните мощности, което показва, че има въпроси, по които двете групи могат да разговарят, но категоричните различия в позициите по основни за „Възраждане“ външнополитически и вътрешнополитически теми на този етап правят невъзможни разговорите между двете политически или по повод мандата за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС“, посочват от партията.

В пост в профила си във Фейсбук председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова написа, че „две парламентарни групи отказаха дори среща, коалиция ППВ – Предсрочен Парламентарен Вот“. Към публикацията са прикачени снимани писмените откази на ПП и „Възраждане“.

За 10:30 ч. е насрочена срещата на Николай Габровски с представители на ДПС./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...