майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Бизнес » Правителството одобри над 1 млн. лв за изграждане на южен околовъстен път на Радиново
Бизнес Марица Регион

Правителството одобри над 1 млн. лв за изграждане на южен околовъстен път на Радиново

Министерският съвет прие Решение за одобряване на финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

От бюджета на Министерството на иновациите и растежа на Община Марица ще се предоставят средства в размер до 1 123 037 лева с ДДС за изграждане на елементи от общинска пътна инфраструктура: „Южен околовръстен път на с. Радиново. Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект „Завод за алуминиеви профили ПРОФИЛИНК” в с. Радиново, общ. Марица на „Интерлинк Груп“ АД и „Профилинк“ ООД. Размерът на инвестицията възлиза на 39 705 000 лв. В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат разкрити 150 нови работни места.

Изграждането и оптимизирането на техническата инфраструктура в Промишлено търговска зона Марица е от изключителна важност за улесняване функционирането на предприятията, движението на работниците и служителите в зоната, жителите на община Марица и особено за привличане на нови инвеститори в региона. С изграждането на Южен околовръстен път на с. Радиново, ще се пренасочи тежкотоварния трафик, които в момента преминава през селото. Това ще доведе до по добра пътна обстановка и намаляване на риска от пътно транспортни произшествия./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...