Новини от Пловдив » Градът » Братя Аргирови официално са почетни граждани на Пловдив
Градът Община Пловдив Пловдив Важно

Братя Аргирови официално са почетни граждани на Пловдив

Здравейте приятели. Вчера беше голям ден за нас. Община Пловдив ни удостои със званието „Почетен гражданин на град Пловдив“. Благодарим за оказаната чест!

Това написаха в социалните мрежи звездните пловдивски близнаци, изпели хитове за няколко поколения от соца насам. Церемонията се състоя на Коледния купон на Общината завчера.

Братя Аргирови бяха избрани за почетни граждани на Пловдив на сесия на Общинския съвет на 23 юни по предложение на кмета Здравко Димитров, като 37 съветници гласуваха за.

В продължение на 40 години двамата популярни изпълнители Благовест и Светослав Аргирови популяризират пловдивската и българската култура, отличени са на редица национални и международни конкурси и имат изключителни заслуги за международния престиж на Пловдив, пише в мотивите си градоначалникът.

Благовест и Светослав Аргирови са родени в Пловдив на 23 април 1959 г. Завършват Музикалното училище в града, а след товаБългарска държавна консерватория, но с различни специалности – Благовест свири на виолончело, а Светослав – на пиано. Изявите им са свързани с пловдивския хор „Детска китка“, където са солисти. Дебютират  през 1981 г. в международния младежки конкурс за забавна песен в София като дует „Вега“. От следващата година вече се изявяват като Братя Аргирови. Те са носители на много национални и международни награди.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...