Новини от Пловдив » Градът » Прокурор Атанас Илиев на среща с възрастни хора в „Западен“ за ало-измамите
Градът Пловдив Пловдив Важно Район Западен Съд и Прокуратура

Прокурор Атанас Илиев на среща с възрастни хора в „Западен“ за ало-измамите

Заместник-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев се срещна с членовете на пенсионерски клуб в район „Западен“ и проведе беседа с тях за опасностите от телефонни измами. Проявата беше по покана на кмета Димитър Колев. „Тези беседи са изключително полезни. Благодаря на Районна прокуратура-Пловдив за активната работа по линия на превенцията“, каза Колев.

Прокурор Атанас Илиев обясни най-честите схеми на телефонни измами. Той предупреди възрастните хора да не вярват на непознати, които им се обаждат и искат пари по телефона, като се представят за служители от държавни институции. Магистратът разказа за случаи, когато измамници се представят за роднини, претърпели катастрофа или блъснали дете на пътя. Те искат пари за операция или да си платят гаранцията. „Ваш роднина няма да ви звъни от непознат телефон. Не изпадайте в паника, а веднага затворете и позвънете на тел. 112, за да подадете незабавно сигнал за случая“, предупреди прокурорът.

Атанас Илиев обясни и какви са действията на полицията и прокуратурата при подаден сигнал за реална катастрофа. Възрастните хора разказаха за случаи, при които са получавали обаждания от телефонни измамници за техни роднини, които са блъснали примерно дете или причинили пътно произшествие. Пенсионерите питаха как да реагират, ако често получават обаждания от непознати номера. Те се интересуваха какви присъди получават измамниците и дали възстановяват парите, които пострадалите са им предали.

Срещите на прокурорите с възрастните хора от гр. Пловдив и областта с цел превенция на телефонните измами ще продължат и през януари 2023 година.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...