майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Разказва д-р Узунова, която първа разплита размяната на бебетата
България Важно Здраве Инциденти Истории Крими

Разказва д-р Узунова, която първа разплита размяната на бебетата

Д-р Донка Узунова Кадър: Нова тв

Д-р Донка Узунова от столичната АГ „Шейново“ първа разбира и започва да разплита случая с разменените бебета. В началото на декември доктор Узунова получава обаждане от разтревожена майка. Родилката подозирала, че бебето, за което се грижи повече от два месеца – не е нейното дете.

“Обади ми се пациентка изключително мила и възпитана жена, която потърси помощ. Събира двете гривни и едва сега вижда различни номера. А аз по номера на тази гривничка – намерих другата пациентка”, разказа д-р Донка Узунова, началник на Неонатологично отделение в “Шейново”.

Лекарката веднага уведомява ръководството на болницата, че е възможно две родилки да са се прибрали у дома – с чужди деца. Тя отива сама до дома на другата майка – Севда Михайлова.

“Покани ме момичето вътре, аз видях детенцето, видях по-голямото й детенце, видях условията вътре. Видях колко добре се грижи тя за него. Влезе в защитна реакция, сподели с мен, че според нея това не е възможно и първоначално изрази желание да дойде за тест, след което повече не сме контактували”, каза още лекарката.

Вчера, още преди резултатите от ДНК теста да са станали ясни, Севда Михайлова застана пред камерата на NOVA и заяви, че грешка в гривничките й – няма. След проверката в болницата и по данни на прокуратурата обаче става ясно точно обратното. Кой носи вина? Това все още не е ясно.

Директорът на болница “Шейново” – д-р Румен Велев, допусна, че грешката е на един човек и определи това като “недопустимо”.

“Тези хора, които са допринесли или са извършили тази грешка, ще бъдат наказани”, заяви той. Д-р Велев вижда сериозни пропуски, които по думите му са допуснати от всички по веригата.

“По време на целия престой нито една от майките не е обърнала внимание на размяната на гривничките, изключително смущаващо е това, че при изписването двете гривники не са били сверени, което е в нашите протоколи”, каза Велев.

“Когато поставяме гривничките на децата, ние сме поне 3-ма души, не работим сами. Затова имаме нужда от следствените органи”, каза д-р Узунова.

Ако бъдат установени процедурни нарушения, директорът на болницата заяви, че е готов да подаде оставка.

Още

Шефът на „Шейново“: На майката с бебе „А“ е дадено бебе с гривничка „Б“, отговорните ще бъдат наказани

Здравното министерство започва проверка по случая с разменените бебета

Майката на едно от разменените бебета: Докторът дойде вкъщи, каза да не притеснявам

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...