A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Важно » Изправят пред съда жена от Смолян, взела 15 000 лв. за разваляне на магии
Важно Регион Смолян Съд и Прокуратура

Изправят пред съда жена от Смолян, взела 15 000 лв. за разваляне на магии

Снимката е илюстративна

Районна прокуратура–Смолян внесе обвинителен акт спрямо 38-годишна жена, взела 15 000 лв. за разваляне на магии.

Жената е предадена на съд за това, че през периода от 22.01.2019 г. до 28.01.2019 г. в с. Смилян, община Смолян, при условията на продължавано престъпление, в условията на повторност, с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага е възбудила и поддържала заблуждение у пострадалата жена, че ще развали магия и така ще излекува болния и съпруг, и с това причинила имотна вреда в размер на общо 15 860 лева.

В рекламна обява 38-годишната жена се представяла с друго име и твърдяла, че разваля магии. Тя била обявила телефон за връзка, който ползвала нейна близка. Пострадалата жена видяла обявата, обадила се и обяснила, че съпругът и не е добре здравословно, лекувал се в болница и го оперирали, но не се подобрявал.

Жената обещала, че със сигурност ще му помогне, но трябва да и се плати, защото магията била “много силна”, пише dariknews.

На четири пъти тя поискала различни суми пари, които и били изпратени с пощенски превод от пострадалата до посочен адрес. Първата била за разваляне на заклинание с арабски символи на хартия – 260 лв., втората за закупуване на катран от Турция – 3600 лева, а третата и четвъртата за доставка на лечебна вода от Израел – общо 12 000 лева. По-голяма част от парите съпругата на болния взела като заем от своя близка, която пък изтеглила кредит. През цялото време жената твърдяла, че мъжът ще оздравее и да не го връщат отново в болницата. Състоянието му не се подобрявало.

Той постъпил отново в болница, където починал. По-късно пострадалата се свързала с жената, разваляща магии и си поискала парите, но това така и не се случило.

Спрямо обвиняемата е наложена от прокуратурата забрана за напускане на пределите на България. Парите на пострадалата не са възстановени. Районен съд – Смолян е насрочил делото за разглеждане в разпоредително заседание./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...