От 60 до 300 лева са кувертите в заведенията, средната цена е около 120-140 лева на човек“. Това заяви в „Денят започва“ по БНТ Павлин Петров, съпредседател на Българската асоциация на заведенията.
В последните дни преди празничната вечер ресторантите все още получават запитвания за куверти.
„Все още има места за Нова година, има ръст на цената на кувертите – между 10, 20, максимум 30 процента“, каза той.
Бърза проверка на ПловдивПрес показва, че кувертите в Пловдив са между 90 и 150 лева, а в по-елитните ресторанти местата вече са заети.
Обикновено празничното меню включва салата, предястие, основно ястие, десерт, мезета, баница или питка с късмети, минерална вода, шампанско, 50 или 100 мл по избор твърд алкохол.
DJ и музикална програма, както и томбола са задължителни в новогодишната нощ. /ПловдивПрес