майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Градът » ОбС разреши на кмета Здравко Димитров да преговаря за терена от 81 дка в парк „Отдих и култура“
Градът Общество Пловдив

ОбС разреши на кмета Здравко Димитров да преговаря за терена от 81 дка в парк „Отдих и култура“

Галина ГЕОРГИЕВА

С 41 „за“, 6 „против“ и 0 „въздържали се“ общинските съветници разрешиха на кмета Здравко Димитров да преговаря със собствениците на терена от 81 дка до Гребната база – „Тея Инвест“ АД за придобиването му. Преговорите ще се водят  от работна група, в която ще участват представители на партиите и коалициите в Общинския съвет. По-рано градоначалникът обяви пред журналисти, че в групата ще бъдат включени и граждани.  Дебатите в залата по темата продължиха три часа.

Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив“ предложи, след като има решение за придобиване на имота, кметът да инициира частично изменение на ОУП да бъде сменен статута на зона за озеленени площи за широко ползване. Идеята му не събра необходимата подкрепа и не беше приета.

ОбС не прие и предложението на местна гражданска инициатива “За парка” и на съветниците от „Демократична България“ да се промени ОУП в частта, засягаща имота от 81 дка и да се смени статута на зона за озеленяване, а след това да се инициира процедура по отчуждаване на терена.

„Този терен  трябва да си остане парк. Най-лесният начин това да се случи в момента, е да се инициира процедура в ОУПи да бъде отреден за озеленяване. След това може да се стартира процедура по отчуждаване по същия начин, по който се процедура и за съседния имот. Подкрепете това предложение. Всички ние искаме това да е парк, който е бил общинска собственост“, призова Добромира Костова.

Колежката й Веселина Александрова коментира, че ОбС се намира в „ситуация на юридически каламбури“. „Намерението на всички общински съветници е този терен да бъде парк. Това предложение, което днес сме направили, касае защита на обществения интеренс. Това място в Пловдив е отредено исторически за зеленина, ако някога е допусната грешка за този имот, имаме възможност да я поправим“, каза тя, но предложението на ДБ не беше прието./ПловдивПрес.

Още новини по темата

Пловдивчанин към собствениците на терена до Гребната: Не гледайте на Пловдив като на касичка! Дарете този имот!

Зико за терена до Гребната: Най-добрият вариант е да бъде купен от Община Пловдив

Ашим Асан вдигна скандал в ОбС, прекратиха сесията за 10 минути

На сесията днес: Обсъждат запазване на зелените площи до Гребната база

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...