Новини от Пловдив » Регион » Стамболийски » Специализирана операция на полицията и жандармерията в 13 населени места в община Стамболийски
Регион Стамболийски

Специализирана операция на полицията и жандармерията в 13 населени места в община Стамболийски

Акцията се проведе вчера като част от превантивните мерки за противодействие на престъпността, гарантиране на обществения ред и пътната безопасност, планирани от ръководството на пловдивската дирекция на МВР. Участваха служители от РУ-Стамболийски, секторите „Специализирани полицейски сили” и „Пътна полиция”, заедно с придадени сили от Зонално жандармерийско управление. В част от проверките са включени и инспектори от Агенция Митници и Регионална дирекция по горите.

При специализираната операция са обхванати общинските градовете Стамболийски, Перущица и Кричим и селата Йоаким Груево, Куртово Конаре, Триводици, Ново село, Цалапица, Кадиево, Оризари, Златитрап, Брестовица и Устина.

Проверени са 469 лица, 389 МПС, 54 частни адреси, 36 търговски обекти, 16 питейни заведения, 2 пункта за цветни метали и заложна къща.

По линия на пътния контрол са установени 102 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са връчени съответните актове и глоби с фиш. Административни санкции са наложени и в други 8 случаи по силата на Закона за МВР и Закона за гражданската регистрация. От служителите на реда са издадени 5 разпореждания и съставени 8 протокола за предупреждение. По 4 акта и констативни протоколи са изготвили инспекторите от Регионална дирекция по горите.

В рамките на акцията е започнато досъдебно производство за нерегламентирано разпространение на дрехи, имитиращи известни търговски марки. Общо 47 артикули са открити в магазин в Ново село, изложени за продажба без съгласието на правопритежателя.

Мъж, управлявал автомобил в рамките на наложено административно наказание, е заловен в Кричим. От частен адрес в същия град пък са иззети контрабандни над 300 къса саморъчно свити цигари и малко количество тютюн, за което е образувана проверка по чл. 234, ал. 1 от НК.

Проверки за престъпление по чл. 235 от НК – незаконен дърводобив, са образувани срещу двама жители на Стамболийски и един от Перущица, в чийто дворове са открити дърва за огрев без необходимите разрешителни документи.

Закононарушения са установени и в два магазина в Стамболийски. В единия търговски обект има намерени акцизни стоки – различни видове алкохол и цигари, без да е представен съответния лиценз за продажбата им и със случая са ангажирани митническите служители. От другия магазин са конфискувани близо 17000 пиротехнически изделия, също без съответните документи за търговия с тях. Започната е административна преписка и проверка за нарушение по чл. 35, ал. 6 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...