Левицата 14
Новини от Пловдив » България » Ще ги съдя! Бойко Рашков се разпозна в съобщението на прокуратурата
България Важно Политика Съд и Прокуратура

Ще ги съдя! Бойко Рашков се разпозна в съобщението на прокуратурата

Бойко Рашков

Само чакам нещо конкретно и ще се обърна към един български орган, наречен съд. Това заяви бившият вътрешен министър Бойко Рашков пред бГВ по повод съобщението на прокуратурата днес, че е наредила на антикорупционната комисия да провери медийни публикации за „евентуално извършено престъпление против правосъдието и против финансовата система от бивш министър на вътрешните работи и настоящ народен представител“.
В съобщението до медиите се казва, че на 17 януари в Софийската градска прокуратура е подаден сигнал с твърдения за евентуално извършени престъпления от бившия министър, който разпоредил на свои подчинени да не се докладват в прокуратурата, ДАНС и КПКОНПИ материали по преписка за установени съмнителни финансови транзакции от държава извън Европейския съюз към сметка на физическо лице в българска банка. Втората група твърдения са за евентуална съпричастност на бившия министър към престъпления против финансовата система – пране на пари, пише прокуратурата.
Депутатът от „Продължаваме промяната“ Бойко Рашков се разпозна в описанието на проверявания, въпреки че депутати са и други бивши вътрешни министри и заяви пред медиите, че „жълтият сайт „Пик“, публикувал твърденията, се е поставил в услуга на прокуратурата, за да бъдат преследвани български граждани. Според него публикацията и действията на държавното обвинение са в отговор на участието му заседанието на правната комисия миналата седмица, когато се обсъждаше как да се въведе контрол върху действията на главния прокурор.
Той нарече „Пик“ „орган на политическа партия ГЕРБ и на политическа партия „Прокуратурата“. Като използва възможност, дадена в Наказателно-процесуалния кодекс, „Пик“ „информират злонамерено очернящо името на български граждани“, за да може прокуратурата да инициира тяхното преследване, каза Рашков. Припомни и друга публикация преди година за това, че участвал в организацията на подслушване на главния прокурор, което също станало повод за проверка, припомня Дневник.
„Учудвам се, как на основа писмо на едно псевдомедия, прокуратурата прави извод за извършено престъпление. Категорично не съм участвал в пране на пари и това е срам за българската прокуратура. Тя действа заедно с партия ГЕРБ“, коментира Рашков и пред Би Ти Ви. Той предупреди, че обмисля да защити името си в съда.

Още

Прокуратурата проверява бивш вътрешен министър и настоящ депутат по сигнал за пране на пари

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...