Левицата 14
Новини от Пловдив » България » Борисов на лидерската среща: Конгресът ни е задължил да не приемаме коалиция с БСП, сега няма как да ви подкрепим
България Важно ИЗБОРИ 2022 Политика

Борисов на лидерската среща: Конгресът ни е задължил да не приемаме коалиция с БСП, сега няма как да ви подкрепим

Бойко Борисов

Конгресът на ГЕРБ ни е задължил да не приемаме коалиция с БСП, но аз ще разговарям с колегите подобна забрана да отпадне, защото БСП много се промени и подобна забрана не би трябвало да бъде спирачка за някакво техническо, експертно правителство. Сега няма как да ви подкрепим, но с присъствието си изразявам уважение, към вашите избиратели и вашата парламентарна група с моето присъствие. Убеден съм, че отиваме на пети избори, след които ще се говори същото. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на лидерската среща, организирана от БСП в Народното събрание.

„Най-лесно е още месеци кампания, избори. Приемам вашите упреци за модела, който ние сме следвали, но две години имаме модела „Радев“. Ще лидираме процеса по правосъдна реформа, коментира още той.

„Преди беше модерно да се говори за изолация на ГЕРБ. Днес ги няма вашите бивши партньори „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, обърна се Борисов към Корнелия Нинова.

Той припомни, че за реализацията на първия мандат не са им стигнали петима депутати, защото „този разговор не беше проведен преди и тогава нямаше да има значение чий е мандатът“.Ако имахме подобно решение, и президентът Радев щеше да се съобрази. Тогава не ни стигна мъдрост, сила и воля. Най-лесно е още избори, кампании, приказки… никой не желае да погледне сериозно на управлението. Думата „хаос“ вече е в речника на всички политици, политолози и социолози, отбеляза Борисов.

Според Борисов такъв разговор е трябвало да се проведе по-рано, за да се види как и по какъв начин би могло да се конституира работещо правителство.

„Това е опит да се върне нормалният тон в парламента“, каза преди срещата Бойко Борисов пред журналисти./ПловдивПрес

Още новини по темата

Лидерска среща в НС: Нинова изненадана, че ги няма председателите на ПП и ДБ

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...