Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Асеновград » Вкусно: Община Асеновград обяви традиционния конкурс за сармички
Асеновград Важно Гурме Регион Храни и напитки

Вкусно: Община Асеновград обяви традиционния конкурс за сармички

  • Кулинарите ще се състезават в две категории – зелеви и лозови станимашки сармички

За десета поредна година община Асеновград обявява „най-вкусния“ кулинарен конкурс. Станимашките сармички са запазената марка на града и разнасят славата му по света. Който веднъж ги опита остава изумен от невероятния им вкус и става завинаги техен фен. Мънички, ароматни и вкусни, сармичките са най-доброто мезе за хубавото асеновградско вино. Затова кулинарният конкурс се провежда всяка година редом с „Винария“ в Асеновград. Един от най-важните критерии е да бъдат поднесени в подходяща презентация, по преценка на участника. Кандидатите могат да се включат във вкусната надпревара със зелеви или лозови сармички.

Записване – на телефон 0331 62 161. Срок: сармичките трябва да бъдат представени за дегустация от 14:30 ч. до 15:00 ч. на 31.01.23 г. (вторник) в ресторант „Тейсти“. Веднага след това, от 15:30 ч., пак там ще се проведе и награждаването на най-добрите станимашки кулинари.

Участниците ще се състезават в две категории – лозови и зелеви сармички. Награди за зелеви сарми: I място – 50 лв.; II място – 40 лв.; III място – 30 лв. Ще бъдат дадени и две поощрителни награди по 20 лв. Победителят в категорията на лозовите сарми ще бъде награден с 40 лв. На участниците ще се заплатят вложените продукти.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...