Новини от Пловдив » Свят » Балкани » РСМ » Външният министър Милков за побоя в Охрид: Престъпление от омраза
Балкани България Важно Инциденти РСМ РСМ Свят

Външният министър Милков за побоя в Охрид: Престъпление от омраза

„Типично престъпление от омраза“ – така министърът на външните работи Николай Милков определи случилото се със секретаря на българския културен клуб „Цар Борис Трети“ – Християн Пендиков.

За отношението на София към евроинтеграцията на Скопие Милков коментира: „Позицията на България по отношение на интеграция на Република Северна Македония е ясна от самото начало. Тоа са критерии, които трябва да бъдат изпълнени и без тяхното изпълнение ние не можем да кажем „Да“. Когато те променят поведението си, тогава и ние ще дадем зелена светлина по-нататък на тяхната интеграция. Сега, в момента, това очевидно не е възможно. Напротив, има чувството, че нещата вървят към ескалация въпреки усилията, които се полагат за успокояване на обстановката. И това е позиция, която не е само българска, това е европейска позиция“.

„България настоява за прекратяване на издевателствата и провокациите към българите в Република Северна Македония“, коментира Николай Милков по повод връчената на посланичката на Република Северна Македония протестна нота:

„Считаме, че това са престъпления от омраза. В редица такива казауси, които вече се състояха, остават или ненаказани или със символично санкционирани, което създава атмосфера на безнаказаност. От там нататък това стимулира продължаването и хронифицирането на тези проблеми, което не може да продължава така“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...