Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Свят » Балкани » РСМ » Външният министър Милков за побоя в Охрид: Престъпление от омраза
Балкани България Важно Инциденти РСМ РСМ Свят

Външният министър Милков за побоя в Охрид: Престъпление от омраза

„Типично престъпление от омраза“ – така министърът на външните работи Николай Милков определи случилото се със секретаря на българския културен клуб „Цар Борис Трети“ – Християн Пендиков.

За отношението на София към евроинтеграцията на Скопие Милков коментира: „Позицията на България по отношение на интеграция на Република Северна Македония е ясна от самото начало. Тоа са критерии, които трябва да бъдат изпълнени и без тяхното изпълнение ние не можем да кажем „Да“. Когато те променят поведението си, тогава и ние ще дадем зелена светлина по-нататък на тяхната интеграция. Сега, в момента, това очевидно не е възможно. Напротив, има чувството, че нещата вървят към ескалация въпреки усилията, които се полагат за успокояване на обстановката. И това е позиция, която не е само българска, това е европейска позиция“.

„България настоява за прекратяване на издевателствата и провокациите към българите в Република Северна Македония“, коментира Николай Милков по повод връчената на посланичката на Република Северна Македония протестна нота:

„Считаме, че това са престъпления от омраза. В редица такива казауси, които вече се състояха, остават или ненаказани или със символично санкционирани, което създава атмосфера на безнаказаност. От там нататък това стимулира продължаването и хронифицирането на тези проблеми, което не може да продължава така“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...