Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Докараха с правителствения „Фалкон“ пребития Християн Пендиков
България Важно

Докараха с правителствения „Фалкон“ пребития Християн Пендиков

С правителствения "Фалкон" в България беше докаран Християн Пендиков - пребитият секретар на културния клуб "Цар Борис Трети " в Охрид

С правителствения „Фалкон“ в България беше докаран Християн Пендиков – пребитият секретар на културния клуб „Цар Борис Трети “ в Охрид. Двама лекари и една медицинска сестра от ВМА придружават посрадалия. Състоянието му е тежко и му предстои операция, съобщи самият той за БНТ.

Нападението върху 21- годишния Християн Пендиков е станало снощи от трима души.

Според евродепутата Андрей Ковачев той е пребит и нападнат, защото е българин. Външно министерство и президентът Румен Радев осъдиха акта на насилие и припомниха, че заявените амбиции за членство на Република Северна Македония в Европейския съюз се разминават с реалността.

Преди да бъде докаран в България Християн Пендиков каза за „По света и у нас“, че е в тежко състояние и му предстои операция.

Нападението над 21-годишния секретар на българския културен клуб в Охрид „Цар Борис III“ Християн Пендиков e станало снощи към 22 часа. Той бил в заведение с приятелка. Нападателите били трима и вече са задържани и идентифицирани. За побоя e информиран евродепутатът ни Андрей Ковачев.

„Тримата нападатели са го заплашвали, че ще го убият, защото е българин, защото за българи няма място в Охрид и по най-брутален начин са го нагрубявали и псували, бих казал по този начин“, заяви Андрей Ковачев.

Нападателите нанесли на Пендиков тежки телесни повреди, той е в болницата в Охрид с много спукани прешлени, ребра и счупена челюст.

„И разбира се, най-накрая властите в Македония да предприемат много решителни мерки за преодоляване на тази атмосфера на омраза, дискриминация и заплахи спрямо всеки, който открито заяви своята българска идентичност и своя български произход“, каза Андрей Ковачев.

/ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...