Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Свят » Балкани » РСМ » Няма опасност за живота на Пендиков
Балкани България Важно Инциденти РСМ РСМ Свят

Няма опасност за живота на Пендиков

Здравословното състояние на пребития снощи в Охрид секретар на българския клуб “Цар Борис Трети” Християн Пендиков не е животозастрашаващо, но най-вероятно ще се наложи той да бъде опериран във Военномедицинска академия. Това обяви заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов, след като правителствения самолет, който го прибра от Охрид, кацна на летище София.

„Има доста травми в областта на главата, със сигурност счупване на долната челюст, фрактура по отношение на костната структура на синусите. Има доста травми. Допълнителни изследвания ще покажа дали има още по-сериозно неща и дали ще се наложа интервенции. Най-вероятно ще се наложи таква по отношение на счупената кост, както и на синусните кухини. Допълнително ще се изясни здравословното състояние, травмите и ще се реагира адекватно“, посочи Златанов.

Близките на Християн Пендиков също са в София, полетът на правителствения самолет до Охрид е бил с цел медицинска евакуация, обясни ръководителя на Държавния авиационен оператор Златко Златев: „Полетът е около 35 минути в една посока, самото качване на земята е около 10-50 минути, цялата операция е около час и половина“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...