Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Още подробности за своеволията на Семерджиев по софийските улици
България Важно Крими Съд и Прокуратура

Още подробности за своеволията на Семерджиев по софийските улици

Делото в Софийския градски съд срещу Георги Семерджиев за катастрофата от 5 юли, на бул. „Черни връх“, при която загинаха две млади жени (на 22 и 26 години), продължава с разпит на свидетели. Семерджиев е подсъдим за пет престъпления и се намира в ареста от няколко месеца. Той е карал със 166 км/ч в нощта на катастрофата, като е минал и на червен светофар. Досега той не е дал обяснения за случилото се. В предходното заседание бяха разпитани бившата полицайка Симона Радева, двама служители на Семерджиев, които са го видели във вечерта след катастрофата, и други свидетели на инцидента.

Георги Семерджиев е предложил подкуп от 10 хиляди евро на полицай, който го спрял за проверка за алкохол и наркотици. Това става ясно от изслушвания на свидетели и очевидци по делото. Пред съда застанаха и полицаи, които които са спирали Семерджиев за проверка. Евтим Евтимов, който е извършил проверките за алкохол и наркотици, призна пред съда, че Семерджиев му е предложил пари. „Каза – „Помогнете, от вас зависи всичко“, разказва Евтимов. И допълни, че става въпрос за сума от 10 хиляди евро.

Полицаят Александър Радев разказа, че миналата година е спрял за проверка Семерджиев в Студентски град, който представил швейцарска шофьорска книжка. Автомобилът е имал фолио на стъклата, което трябвало да се свали, и светлинна лента на таблото. Тестът за алкохол е бил отрицателен, но за наркотици е показал амфетамин и метамфетамин. Семерджиев казал на полицаите, че ще звънне на началниците им. Радев разказа, че Семерджиев не е бил задържан, защото е избягал, а той и колегите му са тръгнали да го преследват, бил е без белезници. Документите на Семерджиев са останали в служителите на МВР. С него е имало жена на име Инес, която обяснила, че го познава отскоро. Другият служител на „Пътна полиция“ – Петър Терзиев, разказа, че няма спомен Семерджиев да е казвал такова нещо, нито на него са му били предлагани пари.

Друг от колегите на Радев, Тодор Диджеков, разказа, че джипът на Семерджиев се е движил с доста висока скорост и затова е бил спрян за проверка. Автомобилът спрял на повече от 20 метра от патрулката. Попитахме го защо колата му е затъмнена, а той каза, че може да прави, каквото си иска, обясни служителят на МВР. Той добави, че са се усъмнили дали швейцарската шофьорска книжка е фалшива, извикали са екип на „Пътна полиция“, който след проверка е казал, че „всичко е изрядно по нея“ (разследването до момента е показало, че шофьорската книжка от Швейцария е неистинска). Служителите на „Пътна полиция“ казали на Диджеков, че трябва да впише резултатите от теста за наркотици в протокола, като обясни, че не знае защо е трябвало да го направи, след като не го е правил той и не е негова отговорност, но все пак е вписал данните. В съдебното заседание стана известно, че има пропуснати данни в протокола, който е бил попълван в полицейското управление, след като полицаите са се върнали от преследването на Семерджиев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...