Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Nexo към прокуратурата: Изразяваме безпокойство от употребата за политически цели на нашата компания
България Важно Крими Съд и Прокуратура

Nexo към прокуратурата: Изразяваме безпокойство от употребата за политически цели на нашата компания

Nexo изпрати позиция до временната парламентарна комисия, която беше създадена преди дни, за да провери фактите и обстоятелствата по казуса. „Nexo приветства всички законови механизми за изясняване на фактите и обстоятелствата около дейността на компанията, но също така се надяваме тя да изясни и действията на българските държавни органи и институции при обиските от 12 януари 2023 г. и излишно показната акция срещу компанията и нейните служители в България. Едновременно с това още веднъж категорично отхвърляме всички твърдения и внушения, че се занимаваме с потенциално незаконна дейност“, се казва в писмото.

От компанията подчертават постигнатото споразумение с американските регулаторни органи като подчертават, че от него става ясно, че не са налице каквито и да било твърдения или обвинения от страна на федералните регулатори на САЩ, че Nexo е участвало в измама или подвеждащи търговски практики, или че клиенти на Nexo са били ощетени или подведени относно финансовото състояние на компанията.

„Всичко това, обаче, хвърля сериозна сянка на съмнение по отношение, както на отправените от Прокуратурата на Република България обвинения, така и по отношение на фриволното замесване на чуждестранни правораздавателни органи в този казус. Изразяваме силно безпокойство относно употребата за политически цели в България на една утвърдена и уважавана компания, каквато е Nexo, която има над 600 висококвалифицирани кадри в България, много от които завърнали се от
чужбина професионалисти“, пишат още от компанията. От Nexo повтарят тезата си, че дейността им е в съответствие със закона и регулациите.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...