Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Борисов: Трябва да спасяваме България от „Спасителите“
България Важно Мнения Политика

Борисов: Трябва да спасяваме България от „Спасителите“

ГЕРБ-СДС имат пълната подкрепа на евроатлантическата общност. Затова сме поели ангажимента да има реформа на съдебната система, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Златоград.

Според него продължаващият две години хаос в политическия живот може да се премести сега и в общините.

„Един младеж се закичи с етикета „Спаси“. Ще трябва да спасяваме София от „Спасителя“. Сега тръгвам, за да спасявам от „Спасителите“. От „Промяната“ се отървахме лесно, сега да видим как ще се спасяваме от „Спасителите“, коментира той.

Борисов напомни, че благодарение на ГЕРБ в парламента са приети законите за подкрепа на Украйна, които са позволили на българските политици, включително на президента Румен Радев да бъдат с високо вдигната глава в Брюксел.

„Белият и демократичен свят подкрепя Украйна. Винаги съм бил за балансирана политика, но ние осъждаме избиването на жени и деца, което се случва всеки ден там. Никой от нас не е военолюбец, военолюбците са други. Представете си, ако нас ни бяха нападнали? Затова членството ни в НАТО не е клише“, подчерта Борисов.

Той заяви, че в момента България стои добре на международната сцена и това се дължи най-вече на факта, че ГЕРБ през последната година води в българския парламент по въпросите на международната политика, от подкрепата за Украйна до разрешаването на спора с РСМ.

„Как щеше да се чувства Радев, ако по наше предложение българският парламент не беше приел за оръжията на Украйна. Кой реши тази задача? ГЕРБ. В предишния парламент, когато управляваше Петков, те не посмяха. Аз бях лидер на процеса да присъединим РСМ за ЕС. Кой, ако не ГЕРБ, даде възможност България да има цяла ескадрила Ф-16. Да не изброяваме и другите закони, които направихме и са в полза на България и президентът Радев, който да има физиономия, когато отиде в Брюксел“, подчерта Борисов.

„Предишният парламент, управляван от Кирил Петков и правителство, не посмяха“, припомни той още по темата.

Борисов напомни, че именно благодарение на ГЕРБ в парламента са приети законите за подкрепа на Украйна, които са позволили на българските политици, включително на президента Румен Радев да бъдат с високо вдигната глава в Брюксел.

„Както опорката, че аз и Радев се виждаме и чуваме, тази лъжа изчезна днес, така ще изчезне и една друга лъжа. Благодаря на нашите депутати, които са в правна комисия, вчера приеха важен закон за анонимните сигнали. Искаме съдебна реформа. Това мога да ви кажа. На жълтите павета ние имаме много симпатизанти, Цвети, те не са техни, даже и тях ги подредиха. Нашият път е този, добави лидерът на ГЕРБ.

„Един младеж се закичи с етикета „Спаси“. Ще трябва да спасяваме София от „Спасителя“. Сега тръгвам, за да спасявам от „Спасителите“. От „Промяната“ се отървахме лесно, сега да видим как ще се спасяваме от „Спасителите“, каза още той.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...