Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Здраве » Прочутите „феноменални“ тризнаци бягат от мръсния въздух на Пловдив
Здраве Пловдив Пловдив Важно

Прочутите „феноменални“ тризнаци бягат от мръсния въздух на Пловдив

Тризнаците в Пловдив, наречени медицински феномен, бягат от отровния смог в Пловдив. Родителите на Даниела, Атанас и Павел са купили парцел и строят къща за многолюдното семейство в полите на Родопа планина, където малчуганите да могат да тичат и играят на свобода, когато поотраснат.

Това сподели пред „България Днес“ щастливата майка на тризнаците Илияна Спасова. На 5 юли миналата година жената ражда три живи и здрави дечица в пловдивската болница „Селена“ след успешни процедури ин витро.

Случаят на Илияна и трите дечица е изключително рядко срещан, а лекарите го определят като медицински феномен.

Причината – при трансфера на ембриони били имплантирани два ембриона, а ехографският преглед за потвърждаване на бременността установил наличието на три бебета. „Това е много рядко срещано разделяне на ембриона, което се наблюдава както в природата, така и при асистираната репродукция“, коментира репродуктивният специалист д-р Даниел Ставрев.

„По пътя за Марково строим къща, по-отдалечено е от града. Иска ни се по-бързо да е и да се преместим час по-скоро, за да си имат малките двор и да се ровят на воля в пръстта“, споделя майката Илияна.

Хубавата новина за родителите е, че 6-месечните деца вече влизат в режим и спят почти по цяла нощ.

„Малка лудница е вкъщи, но всичко е наред. Имат си режим вече. Минахме коликите, при Атанас беше нещо страшно. По половин час неистов рев и заспиваше от умора. Другите по-леко ги изкараха. Имат вече наченки на зъби, венците се подготвят за пробиване“, разказва още майката-героиня.

Заради все по-мръсния въздух в Пловдив, който дори бе определен като отровен смог заради завишеното ниво на фини прахови частици от измервателните станции в града под тепетата, Илияна е принудена да изкарва навън децата си все по-рядко – предимно за предписаните прегледи. Вместо това Илияна ги показва за кратко на терасата, което е превантивна мярка и срещу върлуващите вируси.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...