Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Свят » САЩ към Украйна: Не бързайте с нова офанзива
Войната в Украйна Свят

САЩ към Украйна: Не бързайте с нова офанзива

Да отложат нова голяма офанзива, докато всички оръжия от последния пакет не пристигнат и не бъдат усвоени. Така са посъветвани украинците от ръководителите на САЩ, съобщава Ройтерс и се позовава на високопоставен американски служител, направил изявлението под условие за анонимност.

Този източник твърди, че американците искат украинските военни да усвоят правилно цялото оборудване и оръжия, които са получили и ще получат в близко бъдеще.

Последният пакет военна помощ на стойност 2,5 млрд. долара, обявен от Пентагона ден, включва 90 бронетранспортьора Stryker, 59 бойни машини на пехотата Bradley – в допълнение към 50-те такива машини в предишния пакет, осем зенитни установки Avenger, както и ракети за системите за противовъздушна отбрана HIMARS и NASAMS, авиационни ракети, артилерийски снаряди и много други. Официалният представител е потвърдил, че САЩ не планират да прехвърлят танкове М1 Abrams на Украйна, тъй като поддръжката на машините е твърде скъпа.

Новият пакет военна помощ на САЩ и Европа за Украйна е различен от предишните и основното, което го отличава, е, че съдържа много повече системи, които могат да се използват при нападение, пише руската редакция на BBC.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...