Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Без категория » Гешев: България няма нищо общо с взрива на Кримския мост
Без категория

Гешев: България няма нищо общо с взрива на Кримския мост

Иван Гешев
Иван Гешев

„Колегите от Софийската градска прокуратура категорично установиха, че България няма нищо общо с взрива на Кримския мост.“ Това написа главният прокурор Иван Гешев в туитър.

„Това е поредната руска хибридна атака срещу европейската общност“, допълни той.

19-километровият автомобилен и железопътен мост, който беше открит лично от Путин през 2018 г., беше взривен на 8 октомври при нападение, което според Русия е извършено от Украйна. Киев от своя страна не пое отговорност за експлозията, която стана ден след 70-ия рожден ден на Путин.

От руското следствие тогава заявиха, че камионът, взривил моста, е тръгнал от Бургас, където се е качил на ферибот. Той стигнал до Батуми в Грузия. След това бил в Армения. Оттам отново отива в Грузия, следва Северна Осетия, откъдето е преминал в Русия. Именно оттам се е качил на Кримския мост и е трябвало да стигне до Симферопол, гласи информацията. Тя бе съобщена от ръководителя на Следствения комитет Александър Бастрикин след среща с президента Владимир Путин в Санкт Петербург.

Тогава проверка според номера на товарителницата заключи, че камионът нито е влизал в България, нито е излизъл от страната ни. А сега и Софийската градска прокуратура потвърди категорично.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...