Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Доналд Тръмп трябва да плати над 170 000 долара разноски на Хилъри Клинтън заради “фалшиво дело”
Важно Свят

Доналд Тръмп трябва да плати над 170 000 долара разноски на Хилъри Клинтън заради “фалшиво дело”

Бившият президент Доналд Тръмп и неговият адвокат Алина Хаба бяха осъдени да платят на Хилари Клинтън 171 631 долара юридически хонорари за водене на фалшиво дело срещу нея и други противници на бившия държавен глава. В заявление в четвъртък съдия Доналд М. Мидълбрукс нареди на двамата да платят на Клинтън и още 10 души  почти 1 милион долара съдебни такси за „напълно несериозно“ дело срещу Клинтън и дълъг списък от политически врагове на Тръмп.

В делото се твърди, че е имало заговор за разпространение на лъжи и вредна информация срещу Тръмп през 2016 г., в опит да се помогне на Клинтън в президентската надпревара. В декларацията от четвъртък Мидълбрукс критикува Тръмп и Хаба по случая.  „Това дело никога не трябваше да бъде завеждано. Неадекватността му като правен иск беше очевидна от самото начало“, пише Мидълбрукс.

„Нито един разумен адвокат не би го подал. Предназначено за политическа цел, нито едно от обвиненията на изменената жалба не посочва познаваемо правно твърдение”, допълва тя.

Мидълбрукс отбеляза, че десетки са били „ненужно ощетени, за да прокарват нечестно политически разказ“, добавяйки, че това е просто продължение на „модела на злоупотреба със съдилищата“, които  Тръмп и неговият адвокат използват.

Преди това съдията отхвърли делото „в неговата цялост“ през септември 2022 г., като се съгласи с подсъдимите, че то не е основателно и е просто „политически манифест от двеста страници“. Хаба е един от най-малко 16 адвокати на Тръмп, които са били санкционирани от съдилищата за завеждане на съдебни дела за конспирация, съобщава Джейкъб Шамсиан от Insider./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...