Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Министър Милков: Християн Пендиков получава заплахи по интернет
Балкани България Важно РСМ

Министър Милков: Християн Пендиков получава заплахи по интернет

Християн Пендиков продължава да получава заплахи по интернет. Това обяви пред журналисти  министърът на външните работи Николай Милков, след като с колегата си от Северна Македония Буяр Османи посетиха пребития българин, който е настанен във ВМА.

„Казваме НЕ на възраждането на тези черни традиции, които се свързват исторически с Македония – на палежи, стрелби, на насилие над хора. Такива неща нямат място в Европа. България няма да отстъпи от защитата на правата на нашата общност, които са хора с достойнство. Има ескалация, Християн и в момента продължава да получава заплахи по интернет, които са грозни думи“, заяви българският външен министър.

Той, заедно с колегата си от Република Северна Македония Буяр Османи, посетиха във Военномедицинската академия (ВМА) секретаря на организацията „Цар Борис III“ в Охрид Християн Пендиков, който пострада тежко след физическо нападение и побой над него на 19 януари. Заподозреният за нападението Илия Спаески е арестуван за 30 дни. Все още се водят процесуални действия за другите двама, присъствали на побоя.

„Християн Пендиков е пострадал заради идеите си. Един мъж с кауза, който я защитава. Ситуацията не трябва да продължава по този начин. България твърдо настоява да бъдат наказани извършителите на това и други подобни деяния със строгостта на закона, за да се приключи с атмосферата на безнаказаност, която ражда ново и ново насилие“, допълни Николай Милков.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...