Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Свят » Москва става крепост, монтират ПВО по покривите
Войната в Украйна Свят

Москва става крепост, монтират ПВО по покривите

Превръщат Москва в крепост по въздух и земя. ПВО вече са разположени на ключови места из руската столица. На покривите на жилищни постройки започнаха да се монтират системи за противовъздушна отбрана. Разтревожени жители започнаха да споделят снимки на системи за противовъздушна отбрана, които са монтирани на покривите на сгради в града. От Кремъл все още не са коментирали официално случващото се, като са отправили въпроса към руското министерство на отбраната, тъй като именно то е призвано да отговаря за сигурността.

Междувременно ситуацията беше коментирана от скаута и Герой на Русия Рустем Клупов. Според него новите комплекси се монтират за защита на столицата от вражески дронове, които могат да бъдат изстреляни от диверсанти от най-близките до Москва региони. Той подозира, че има „спящи клетки“ на украински и западни шпиони, които да насочават вражеските ракети и дронове като изпращат точни координати.

Предполага се, че такава информация е получена от руските военни, а предприетите мерки са предназначени да защитят жителите на Москва.

Информацията, смята експертът, не е безпочвена, тъй като Киев отдавна и открито заплашва руските градове да нанесе удари с модерни дронове, постъпили на въоръжение във въоръжените сили на Украйна.

Отделно Клупов добави, че комплексите „Панцир-С1“ са способни да поразяват различни цели, без значение дали става въпрос за дрон или за балистична ракета.

Освен това системите за ПВО, според експерта, са предназначени и за защита на цивилното население от саботаж на територията на Руската федерация.

Военният експерт също призова да не се сее паника около инсталирането на допълнителни системи за противовъздушна отбрана, тъй като Москва е обградена от няколко пръстена на противовъздушна и противоракетна отбрана.

Според Клупов „противовъздушната отбрана на покривите не е инсталирана за сваляне на крилати ракети и стратегически бомбардировачи“, а е насочена повече към противодействие на евентуален саботаж от самата Москва.

„Диверсантите едва ли ще могат да изстрелят нещо тежко“, убеден е героят на Русия.

Затова все още не си струва да се страхувате, че фрагменти от ракети или БПЛА ще паднат върху къщи и върху главите на гражданите, добави той.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...