Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Спорт » Радо Янков се класира за елиминациите в Банско, има Господ!
Спорт Спорт Важно

Радо Янков се класира за елиминациите в Банско, има Господ!

Радослав Янков намери място в елиминациите от паралелния слалом от Световната купа по сноуборд, след като зае 7-о място в квалификацията. Най-добрият ни състезател направи две стабилни карания и се нареди на 1,36 секунди след лидера Маурицио Бормолини. Това му осигури както място в топ 16, така и право да избира трасе в осминафиналните елиминации, в които ще мери сили с корееца Сангхо Лий, който е 10-и в квалификацията.

„Мисля, че червеното трасе е малко по-бързо, да не го кажете на другите (смее се), но вероятно сега ще го заглаждат, защото трябва да се уеднаквят за състезанието – заяви чепеларецът, който отново е подкрепян от солидна агитка от родния си Чепеларе. – Има Господ! Наистина успях най-сетне да направя две силни спускания, особено второто, когато беше най-важно. Трябваше хем да не рискува прекалено много, защото имаше една врата, на която духаше много, хем да не съм прекалено предпазлив и да се забавя. Толкова много го исках, че накрая успях да се събера. Карах добре, чувствам се добре, здрав съм, липсваше ми това постоянство и сега на най-важното състезание в Банско успях да го направя. Оттук насетне докъдето и да стигна, ще бъда доволен. Публиката ми дава много голяма сила. Ще карам освободено, ще натискам. С мен се случва така, в елиминациите. Удивен съм от организаторите, след една седмица пролетно време успяха да направят такава твърда писта – вчера и днес. Сигурен съм, че на друго място това състезание щеше да бъде отложено.“

Теодора Пенчева пък остана само на 2 места от класиране за състезанието при жените, след като даде 18-о време в квалификацията. Елиминациите на пистата „Томба“ започват в 13 часа.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...