Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Арда преля, отцепи от света 6 села в Кърджалийско (ВИДЕО)
България Важно Златоград Инциденти Кърджали Мадан Неделино Рудозем Смолян

Арда преля, отцепи от света 6 села в Кърджалийско (ВИДЕО)

Продължава частичното бедствено положение в община Ардино, Кърджалийско, след като вчера заради проливния дъжд придошлите води на река Арда заляха моста при село Китница, предава Родопи24.

Шест села са откъснати от света: Русалско, Любино, Латинка, Аврамово, Песнопой и Сполука. Те останаха без връзка с други населени места, след като железобетонният мост на река Арда при село Китница остана под високите води на реката.

„Към този момент няма информация за бедстващи хора. Надяваме се, че светлата част на деня нивото на реката ще спадне“, каза Веселин Костов от областната администрация в Кърджали.

Той уточни, че Община Ардино е подготвила и подала документи за финансиране на проект за нов мост при село Китница, но все още няма отговор от Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане.

В заповедта на кмета инж. Изет Шабан се забранява движението и пребиваването на МПС на определени критични участъци, предупреждава rodopi24.com.

През уикенда най-голямо количество валежи са паднали в района на община Златоград. По данни на общината в района са се изсипали 175 литра на кв. м. Нивото на водата в язовир „Златоград“ е 35 см над кота преливник. Река Върбица е в рамките на речното корито и няма опасност от разливи.

Интензивните валежи са активизираха свлачища на много места в Смолянска област, но няма сериозни щети и затворени пътища в региона.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...