Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Екип от френски и български лекари ще оперира днес Християн Пендиков
Балкани България Важно Инциденти Политика РСМ

Екип от френски и български лекари ще оперира днес Християн Пендиков

Тенденциозно и дискриминиращо е отношението на много държавни институции в РСМ към българите, смята председателят на фондация “Македония” Виктор Стоянов.

“На Християн му предстои операция днес. Ще бъде оперирана челюстта му, която е счупена на три места. Ще го оперира екип от френски и български лекари, българската държава се е погрижила”, това каза председателят на фондация “Македония” Виктор Стоянов за състоянието на Християн Пендиков, който бе пребит в Охрид миналата седмица.

“При самия побой свидетели са извикали полиция. От полицията са отвърнали, че няма да дойдат щом става дума за него. Отказана е и линейка. Опитал се е да стигне пребит до полицията, после отива в болницата. В болницата са му казали, че няма какво да направят за него и да се прибере вкъщи, за да чака ред за операция”, каза още по БНТ.

“Бил е в заведение с приятелка. Дошли са трима души, единият е публична фигура в Охрид. Той започнал публично да го налага пред хората. Медиите в РСМ оклеветиха Християн и опитаха да изкарат това етническо гонение като кръчмарски побой. Смятам, че той ще иска да съди тези медии, които го изкараха престъпник. Християн няма никакви регистрации в полицията, той е активист на Червения кръст от дете”, коментира още Стоянов за побоя над Християн, който е секретар в българския културен клуб “Цар Борис Трети” в Охрид.

“Християн получава заплахи и до този момент. Онлайн заплахи, че ще дойдат в България и ще го убият”, заяви председателят на фондация “Македония”.

“Тенденциозно и дискриминиращо е отношението на много държавни институции в РСМ към българите. Българите, които живеят там се страхуват за живота си”, заяви Стоянов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...