Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Бизнес » КНСБ: 2432 лв. са нужни за издръжката на 3-членно семейство
Бизнес България Важно

КНСБ: 2432 лв. са нужни за издръжката на 3-членно семейство

Над 2400 лева е минималният месечен доход, необходим за издръжката на едно тричленно семейство у нас за последното тримесечие на миналата година, сочат данни на КНСБ.

1351 лева е „чистият“ месечен доход, с който един работещ, който живее сам, трябва да разполага, за да се издържа. Така доходът, нужен за издръжка у нас, се увеличава с близо 18% на годишна база.

На пресконференция от КНСБ изнесоха данни за нарасналите цени на основните хранителни стоки. Най-голямо е поскъпването при яйцата и млечните продукти.

„Като няма адекватни действия, хората си ги търсят, за да могат да вържат двата края. Към тези, които отиват на избори – минимална заплата поне 1000 лв. от началото на 2024 г., с която да влезем в Еврозоната“, призова президентът на КНСБ Пламен Димитров.

„Българите обедняха, независимо дали работят на средна заплата, на по-малко от средна заплата, на минимална заплата. Всички ръстове, които бяха направени от държавния сектор, включително, ръстът на минималната заплата, включително, който е 770 лв. – не са достатъчни, за да покрият основните стоки от потребителската кошница. Ако погледнете какво се случва с яйцата – те са поскъпнали със 140%“, посочи Любослав Костов, главен икономист на КНСБ./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...