Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Манол Пейков стана „Почетен гимназист“ на Болградската гимназия
България Важно Войната в Украйна Свят

Манол Пейков стана „Почетен гимназист“ на Болградската гимназия

Директорката на Болградската гимназия Снежана Скорич връчи медал за специални заслуги към училището – „Почетен гимназист“, присъден с решение на педагогическия съвет на гимназията и придружен от съответното удостоверение на пловдивският издател Манол Пейков. Медалът му е под номер 33. Сред предишните му носители са президенти, министри, бивши учители и хора с особени заслуги към гимназията. „Приех го от името на всички над 5400 дарители, като обещах най-тържествено, със съгласието на Снежана, да отчупя по едно символично парченце от медала на всеки един от в а с“, написа във Фейсбук издателят.

Благотворителната инициатива на известния пловдивчанин обедини 5400 дарители, осигурили средства за купувана на стотици генератори за жертвите на руската агресия срещу Украйна, които преди броени дни стигнаха до своето предназначение. Събрани са 1 милион и 200 хиляди лева само за два месеца, превърнати в 404 генератори, които вече са занесени. „Хората, с които се срещнах бяха страхотни, бяха изпълнени с оптимизъм и смисъл и най-вече видях какво се случва с помощта, която събираме и която насочваме в генератори. Видях при кого отиват. За мен това пътуване беше много смислено и естествено продължение на всичко, което правим през последните месеци“, разказа Пейков. Той сподели, че пътуването до Одеса му е отнело 18 часа, а първото, с което ги  посреща нощна Украйна, са огромните пламъци на горящите стърнища и високи огньове, които са изглеждали свръхестествено.

„Одеса ни посреща в пълен мрак.- като в онези холивудски филми, в които  човечеството е изчезнало и чак на сутринта видях, че хотела, където сме отседнали е точно срещу прочутата Одеска опера. И самото усещане беше за някаква нереална антиутопия, в която човек влиза. За щастие през денят е съвсем различно. Градът е жив, пулсира, точно до нас имаше две сватби. Хората се женят, прегръщат се, крещят „горчиво“. Животът продължава и той трябва да продължава, не може да спре и не трябва да спира, защото някой друг от другата страна може би точно това иска – да уплаши хората и да ги накара да се чувстват, сякаш животът е свършил, но той трябва да продължи“, споделя Пейков. По думите му над 50 от генераторите са дарени също така и на етническите българи в Болград.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...