Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Първан Симеонов: Експертен кабинет след изборите между ГЕРБ, БСП и ДПС би било лудост
България Важно Политика

Първан Симеонов: Експертен кабинет след изборите между ГЕРБ, БСП и ДПС би било лудост

„След предсрочните избори съставяне на експертен кабинет между ГЕРБ, БСП, ДПС би било лудост. Ако сте Бойко Борисов, бихте ли искали преди местните избори да направите кабинет с БСП и с ДПС? Това е покана към ДБ и ПП да вземат не само София, но и няколко областни града. Не вярвам в такъв сценарий“, каза пред БНР социологът Първан Симеонов от „Галъп Интернешънъл“. И допълни, че ГЕРБ ще настояват за разум, ПП и ДБ ще се целят в спечелване на София, „Възраждане“ имат шанс да съберат подписи за референдум, ИТН също се надпреварват в игра с публиката.

Симеонов не очаква висока избирателна активност, а притеснително според него е дали твърдите ядра на партиите няма да завършат отново реми. Той допълни, че на местните избори живителната среда за прогресивния лагер е противопоставяне на ГЕРБ. По думите на социолога, президентът продължава да е първенец по авторитет, а служебният кабинет не е преживял сериозни скандали.

„Преди изборите ще наблюдавам с любопитство дали няма да има коалиции, а коалиции трябва да се очакват при по-малките играчи. „Български възход“ е застрашен да не влезе в парламента, може би ще търси коалиция. Слави Трифонов е решен да се реваншира, може и той да търси коалиция. В ляво ще има опити за обединение… За да има стабилна конструкция в страната, тя трябва да хвърли мост между двата бряга в българското общество, които се очертаха – балканските консерватори и прозападните прогресисти. С оглед на местните избори тези два лагера ще се сражават още повече“, коментира Първан Симеонов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...