Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Радев посрещна на летище Пловдив австрийския канцлер Карл Нехамер, вече са в Елхово
България Важно

Радев посрещна на летище Пловдив австрийския канцлер Карл Нехамер, вече са в Елхово

Президентът Румен Радев посрещна на летище Пловдив федералния канцлер на Република Австрия Карл Нехамер, който е на официално посещение у нас по покана на държавния глава.

Австрийският канцлер и министърът на вътрешните работи Герхард Карнер кацнаха на пловдивското летище в 10.50 часа, където бяха посрещнати с гвардейски шпалир. Нехамер идва у нас след като в началото на януари президентът Румен Радев направи лична покана към него, за да види на място граничното съоръжение, което успешно трябва да спира мигрантския поток, съобщи БНТ.

Австрия наложи вето на присъединяването на България към Шенгенското пространство в края на м.г. с мотива, че страната ни допуска незаконното влизане на мигранти на територията на ЕС. В навечерието на посещението си у нас Карл Нехамер отново потвърди австрийското вето, но изтъкна необходимостта България да получи финансова помощ от ЕС, за да усили граничното си съоръжение, а като работещ пример беше дадена Гърция.

Президентът Радев и австрийският канцлер се качиха на хеликоптер „Кугър“ и отлетяха към границата с Турция, където ще направят оглед на оградата с южната ни съседка, която се явява и външна граница на Европейския съюз. Цялата делегация е разпределена в два „Кугър“-а и един хеликоптер Ми-17, където се качиха и представителите на австрийските медии.

Малко преди 13.00 ч. те пристигнаха в Елхово./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...