Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Разбиха домашна лаборатория за производство на синтетична дрога в Пловдив
Градът Пловдив

Разбиха домашна лаборатория за производство на синтетична дрога в Пловдив

Спецакцията на криминалисти от Трето РУ е в резултат на упорита оперативна работа в рамките на няколко месеца. Осъществена е под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив. След анализ на събраните доказателства, уличаващи 25-годишен пловдивчанин в незаконно производство на високорискови вещества, преди дни униформените пристъпили към неговото задържане.

Младият мъж е хванат в жилището си в момент на приготвяне на синтетичен хашиш, а общото количество иззета готова субстанция е около 270 грама и 40 милилитра синтетичен канабиноид от нов вид, както и инструменти, уреди и различни вещества, използвани в т. нар. „готвене“ на дрогата.

В гориста местност в един от пловдивските квартали са открити и два тайника, където съхранявал около 1900 грама синтетичен канабиноид „butinaca“ и повече от 4 килограма органична гума, необходима за процеса на производство на синтетичния хашиш. Срещу 25-годишния е образувано досъдебно производство. С постановление на наблюдаващия окръжен прокурор той е привлечен като обвиняем и задържан за срок до 72 часа./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...