Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » БСП върна третия мандат, Радев ще обяви дата за изборите след консултации с ЦИК
България Важно Политика

БСП върна третия мандат, Радев ще обяви дата за изборите след консултации с ЦИК

БСП върна неизпълнен третия проучвателен мандат на президента Румен Радев. „Г-н президент, направихме всичко необходимо, за да изпълним третия мандат. Изведохме четири важни задачи за редовно правителство и парламент – такива, каквито ги обсъдихме с вас – приемането на България в Шенген, законите по Плана за възстановяване, приемане на бюджета за 2023 година и съдебна реформа. Поканихме всички партии на разговор. И от тези, които дойдоха, и от тези, които не дойдоха, но заявиха публични позиции, стана ясно, че не се събра съгласие и мнозинство за излъчване на редовен кабинет. Поради тази причина връщам третия мандат”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

От своя страна държавният глава поздрави Нинова за положените усилия за съставяне на редовно правителство.“Искам да ви поздравя за усилията, които положихте за съставяне на редовно правителство в една много трудна политическа обстановка. Но явно и този път тя не намери разрешение и отиваме на поредните предсрочни парламентарни избори. Пожелавам ви успех на тях“, подчерта Радев.

Държавният глава ще се срещне днес с Централната избирателна комисия, за да обсъдят готовността за произвеждане на предсрочни парламентарни избори. След разговора с ЦИК президентът ще обяви кога ще разпусне 48-ото Народно събрание и за кога ще насрочи вота.

„Разочарование е, че няма да има редовно правителство. От това ще загуби България и хората. Забавят се доста важни процеси – тези четирите, които ние определихме като приоритетни”, посочи Нинова. Тя отказа да се ангажира с прогноза кога ще бъде насрочена датата за изборите. „Това е работа на президента“, подчерта тя.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...