Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » България може да не получи пари по Плана за възстановяване заради забавени закони
България Важно

България може да не получи пари по Плана за възстановяване заради забавени закони

Атанас Пеканов
Атанас Пеканов

България може да не получи никакви средства по Плана за възстановяване и устойчивост през тази година заради забавяне на законодателни поправки в съдебния сектор и заради реформите в енергетиката. Това обясни вицепремиерът Атанас Пеканов по време на конференция, организирана от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и в. “24 часа”.

“По механизма за възстановяване и устойчивост пари ще има само, когато има резултати. Ние внесохме в парламента 14 законопроекта – само три бяха приети”, посочи служебният вицепремиер, цитиран от БНТ.

Надявам се в последните дни на този парламент да бъдат гледани законите за реформите по отношение върховенството на закона и за механизма за отчетност на главния прокурор. Това от години се казва на България, а ние не го правим. Темата беше придвижена от министъра на правосъдието Крум Зарков в Народното събрание. Тези закони трябва да ги приемем, защо те ще ни помогнат и за приемането ни в Шенген, каза още Пеканов.

Атанас Пеканов отказа да коментира дали ще остане в следващ екип на служебно правителство. “Нека да видим и да не спекулираме, в следващите дни ще разберете всичко”, посочи той в отговор на този въпрос./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...