Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Спорт » Гонзо не иска играчи с чужд паспорт и друг цвят на кожата в националния
БГ Футбол Спорт Спорт Важно

Гонзо не иска играчи с чужд паспорт и друг цвят на кожата в националния

„В българския национален отбор трябва да играят само българи. Докато аз съм директор на националните отбори чужд играч, с чужд паспорт, с друг цвят на кожата няма да играе. Достойнство за всички българи е да играят за националния отбор, ако не могат, това бие върху нас. Не искам футболисти от други държави да заместват българските. В някои страни това може да го има, но за мен е порочна практика „, това заяви в Монтана Георги Иванов – отговорник за националните гарнитури в Българския футболен съюз.
Пред представители на детско -юношеските отбори от областите Монтана, Видин и Враца, техническият директор на футболната ни централа, представи целите и насоките за работа при подрастващите. „Да помогнем да се направи концепция, да помогнем ако имат нужда да развият школата. да покажем правилата, при 9,10,11-годишните как се тренира. Не да показваме тренировки, а принципи. Да представим он-лайн академията, в която има около 2000 тренировки“, посясни легендарият нападател. Подмладяването на мъжкия национален отбор на България е факт. Целите пред селекционерът Младен Кръстаич са високи, и такива трябва да бъдат“, категоричен е Иванов.

„Целта на националният отбор в момента е да се класира за европейското първенство. Няма какво да си говорим. Някои казват, че така хвърлям голяма отговорност върху футболистите – не, не. Не съм видял спортист да отиде на олимпиада и само да си тичка. Вески, който отиде на олимпиада и да знае, че няма шансове пак се бори да стигне до най-високото ниво. Ние си поставяме високи цели, ако не стане, ще бъде опит. После ще пробваме следващата година в квалификациите за световното първенство. България е крайно време да се класира за голям форум“

Легендарният нападател на Левски коментира и ситуацията с отказаните от „сините” контролни срещи в Дубай срещу руски отбори. „Феновете не може да определят Левски с кой отбор да играе. Това е малко непрофесионално. Това са контроли, отборът е отишъл там да се подготвя и дали ще играе с руски, украински или африкански тимове няка никакво значение“, заяви Георги Иванов.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...