Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Младен Шишков: Стряма пак обрасна, има опасност да залее Трилистник при нови дъждове
Важно Марица Мнения Посоки Регион ФБстатус

Младен Шишков: Стряма пак обрасна, има опасност да залее Трилистник при нови дъждове

Назаем от Младен Шишков, депутат от Пловдив-област

Река Стряма е още по-обрасла, наносните острови си седят, при следващи интензивни валежи наводнението може да се повтори. За това предупреди народният представител Младен Шишков, след като инспектира коритото на реката в района на с. Трилистник по покана на кмета Мирчо Петров. Затова той ще внесе питане в екоминистерството какви действия са предприети за почистването на коритото на река Стряма, за да не се повтори трагедията от август м. г.

Ето какво написа Шишков в личния си профил във Фейсбук:

В края на август, началото на септември миналата година, станахме свидетели на продължителни и интензивни пикови валежи на територията на област Пловдив. Следствие на валежите се повишиха нивата на реките, преляха дерета. Нанесени бяха значителни щети и разрушения, причинени бяха огромни поражения на социалната, образователната, транспортната и техническата инфраструктура в няколко общини. Стихията не пощади и домовете на хората.
Една от причините за огромната приливна вълна беше и занемарената поддръжка на речните корита през последните години.
Да, държавата реагира, но реагира частично. Бяха осигурени средства за възстановяване, но те са крайно недостатъчни. Но освен възстановяването със страшна сила виси още един огромен проблем. Проблем, по който сякаш няма никакво движение.
По покана на кмета на кметство Трилистник г-н Мирчо Петров, вчера инспектирахме състоянието на река Стряма. Промяна няма. Изкуствените наносни острови си стоят. Дървесината в, и покрай коритото на реката става все по-гъста. При следващи интензивни валежи ситуацията от миналото лято може да се повтори. Неглижирането на проблема продължава, превенция видимо няма.
В тази връзка, днес внасям въпрос към министъра на МОСВ. Ще попитам какво прави министерството и какви действия е предприело във връзка почистването коритото на река Стряма. Проблем, който час по-скоро трябва да бъде решен.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...