Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Президентът Радев: Насрочвам предсрочните избори на 2 април
България Важно ИЗБОРИ 2022 Политика

Президентът Радев: Насрочвам предсрочните избори на 2 април

Румен Радев

Насрочвам следващите предсрочни парламентарни избори на 2 април. Това обяви президентът Румен Радев. Той ще издаде указ, с който ще разпусне 48-ото Народно събрание на 3 февруари.

Отчитайки техническите предизвикателства пред ЦИК, изборите ще бъдат на първата възможна дата, в която няма да има риск за машинното гласуване. За да може да бъде спазен законът, който повелява, че всеки български гражданин трябва да може да избира – да гласува с машина или с хартия. Затова ще издам указ, с който ще разпусна НС на 3 февруари и насрочвам парламентарни избори на 2 април“, обяви пред журналисти държавният глава.

Той се надява в оставащото време народните представители да обърнат внимание на важните закони – антикорупционният, за контрола на главния прокурор и отаналите закони от Плана за възстановяване и устойчивост, които са в напреднала фаза. Допълни още, че се надява борбата с корупцията, Планът, европейсктата интеграция да са реален приоритет, а не само предизборни обещания. Румен Радев не коментира дали ще има промени в служебния кабинет. Обяви само, че ще говори с всеки един министър.

Припомняме, че днес президентът прие БСП на „Дондуков” 2. От левицата върнаха неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство. По-късно Радев се срещна с представители на ЦИК, които препоръчаха изборите да се проведат на 2 април./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...